top of page

O NAMA

ŠUKOM D.O.O. je jedna od najpoznatijih fabrika kotlova i energetske opreme u Srbiji. Osnovana je 1994. godine i zapošljava 60 radika od čega 3 inženjera. Poseduje sopstveni, proizvodni i poslovni  prostor površine 4000m2.

Sukom proizvodnja
Sukom Bosevo proizvodnja

Kvalitet proizvoda je dokazan dobijanjem sertifikata: CE, TUV - Austria, EAC, Ukrainski sertifikat kao i atesta sa Mašinskog fakulteta u Nišu i Kragujevcu.

Anchor 2
Certificate_of_tests_Å ukoplam_Vent-2.jp
CE_kotlovi_na_tečno-gasovito_gorivo-1.j
CE 2023 1837-PED-0219 Rev.01-1.jpg
Diploma sajma u Bugarskoj 2015

U tridesetogodišnjem periodu proizvedeno je i isporučeno kupcima u zemlji i inostranstvu  preko 11.000 kotlova na čvrsto, tečno i gasovito gorivo, raspona snage od 15 do 5.000 kW.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u oblasti biomase i velikom broju izvedenih postrojenja na biomasu, ŠUKOM D.O.O. je postala retka kompanija koja se bavi sagorevanjem svih vrsta biomase, od drvne pa sve do poljoprivredne biomase, kao što su pšenična i sojina slama, kukuruzovina, koštice voća kao i peleta.

ŠUKOM nudi kotlovska postrojenja pojedinačno i po sistemu "ključ u ruke", od idejnog rešenja, studije o ekonomski najboljem rešenju kao i o strateški važnom izboru goriva za kotao pa sve do montaže, puštanja postrojenja u pogon i samog servisa i održavanja.

Zahvaljujući svemu ovome, ŠUKOM je izašao iz granica naše zemlje i danas uspešno posluje na tržištima Nemačke, Švedske, Slovenije, Albanije, Rumunije, Bugarske, Madjarske, EX-YU republika, Mongolije, Ukrajine Rusije i Estonije sa tendencijom daljeg širenja jer je oblast obnovljivih izvora energije sve više zanimljiva investitorima, ne samo u Evropi, već i širom sveta.

Deo refenc liste

Politika kvaliteta

Katalog proizvoda

   SR              EN             RUS

Prezentacija

bottom of page